Nova knjiga: Hatmara Merkava – modrost življenja

S svetlobo, ljubeznijo in radostjo.

To knjigo je Naomi Feinberg napisala, da bi povzela življenjsko modrost, ki se imenuje Hatmara-Merkava in z njo seznanila vse ljudi v najvišje dobro vseh. To je zgodba o njenem odkritju, razvoju in načinih, na katere se Hatmara-Merkava uporablja v vsakdanjem življenju.

Knjiga ni napisana po navdihu ali filozofiji in ne temelji niti na resničnosti. Opisuje proces razmišljanja, raziskav, iskanja ter najdenja odgovorov, odkrivanja orodij in načinov za uresničitev odgovorov. Napisana je tako, da v eno združuje misli, iskanja, procese in dejanja, ki so vodila k razvoju metode Hatmara-Merkava.

Srce Hatmara-Merkave so tudi pričujoče zgodbe, ki jih je avtorica dodala, da bi to življenjsko modrost prikazala tudi v praksi.

Da bi sporočilo te knjige in metodo razumeli v celoti, jo je treba izkusiti, razumeti in poznati načine, s katerimi se dokaže.

Postopek in oblikovanje Hatmara-Merkave sta sestavni del metode, zato tega sistema ni mogoče razumeti v celoti in ga osvojiti ne da bi spoznali način, na katerega je ta življenjska modrost nastala. Ta knjiga je živa in pripoveduje zgodbo o svojem nastanku.

Hatmara-Merkava je živa življenjska modrost – spočeta in se še vedno razvija; obstaja obenem kot misel in kot izkustvo. Neprestano se razvija s prakso, z eksperimentiranjem in z rezultati.

Glavna tema knjige je ŽIVLJENJE na svetu in ŽIVLJENJE v Stvarstvu. In vprašanje, ki si ga slej ko prej postavi vsakdo med nami, je: “Kaj je življenje? Kaj je moje življenje in zakaj sem živ?”

Vse, kar obstaja, je energijska esenca. Vsaka ideja je energija.

Energija nikoli ne izgine, ampak obstaja večno. Način, na katerega se izraža in uresničuje, je tisti, ki se spreminja.

Stvarstvo preveva neskončno število idej ali energij. Ko se zamisel ali ideja uresničuje neprekinjeno, brez postanka, na vse možne načine, v vseh frekvencah in v vseh oblikah, uresničuje svoje bistvo, zato je njena energija, energija življenja.

Ko se ideja neha uresničevati, ne obstaja kot celota, zato je energijsko bistvo te ideje v stanju brez življenja. Tu je primer iz resničnega življenja: ideja o srcu svoje bistvo ali edinstveni program uresničuje tako, da utripa in črpa kri; torej ima energijo življenja. Ko srce enkrat neha utripati, svojega programa ne uresničuje v celoti in je zato v stanju brez življenja. Vse, kar se zgodi za časa našega življenja na Zemlji, je posledica uresničevanja idej ali zamisli in njihovega obstoja v energiji življenja (življenjski energiji) ali energiji brez življenja (smrti).

This entry was posted in . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
 • Ne spreglejte!  Julija 2010 je izšla knjiga

  HATMARA MERKAVA - MODROST ŽIVLJENJA
  avtorice Naomi Feinberg tudi
  v slovenskem jeziku.

  Lahko jo naročite na:
  klavdija@studio37.si
  ++386/1 56 55 126
  cena: 18€ (Cena vključuje DDV)