O Naomi

Naomi Imber Feinberg je bila rojena leta 1940 v Izraelu, v skupnosti Kvutzat Araham, ki je ustanovila kibuc Kfar Etzion v judovskih gorah blizu Jeruzalema. Med izraelsko vojno za neodvisnost leta 1948 je bila evakuirana iz Jeruzalema skupaj z drugimi otroki iz kibuca. Končala je srednjo šolo za kmetijstvo. Bila je vzgojiteljica na višji šoli v Jeruzalemu ter v izraelski vojski IDF služila kot učiteljica in vojakinja v naselbinah ob meji.

Ko se je omožila, se je velikokrat selila, dokler se ni ustalila v mestu Eilat, kjer je zgradila hišo. Rodila je dva otroka. Pri 29 letih ji je umrl mož in svojo družino je začela preživljati kot samostojna podjetnica.

Že od otroštva je želela razumeti vzrok in smisel življenja. Vsa ta leta je v sebi šla skozi močan proces. Njeno največje vprašanje je bilo: “Kaj je smisel tega življenja?”

Začela je preučevati parapsihologijo in antropozofijo (metodo Rudolfa Steinerja), še posebej Gurdjieffov in Ouspenskyjev sistem, ter obenem Kabalo, Hatha jogo, Raja jogo, ameriško-indijski šamanizem, filozofijo, zgodovino, vero, teozofijo in drugo. Naomi je brez učiteljev sama iskala odgovore v knjigah in pridobljeno znanje uporabljala za razumevanje sebe in smisla življenja.

Kot ženska, ki je odrasla v verni družini hasidskih Judov, se je zgodaj srečala z judovskim misticizmom. Ko je imela 3 leta, ji je oče začel pripovedovati o moči svetlobe in teme, iz katerih je sestavljen svet, ter o “Sitra Achri” ali “drugi strani”. Vzgajal jo je v duhu Kabale, ki pravi, da je moč radosti in ljubezni življenjska moč ter jo učil živeti po Stvarnikovi volji.

Na robu Sinajske puščave, ob morju, je 10 let prakticirala različne metode in živela sama, v miru in tišini. Pred tem je že končala s poslom in začela risati, pisati poezijo, se posvečati umetnosti, združevati tehnike risanja in kiparjenja ter ustvarjati posebne mozaike iz morskih školjk in koral s tehniko, ki jo je razvila sama. Svoja dela je predstavila na umetniški razstavi ter začela potovati po svetu in na različnih koncih preživela zdaj malo zdaj veliko časa.
Po svetu je začela potovati, da bi širše razumela vesolje in življenje.

Tečaj “praktične bioenergije”, ki ga je vodil Rafi Rosen (iznajditelj biorgonomske metode, ki je tudi odkril sedmi čut) in ki se ga je udeležila leta 1992, je bil v njenem življenju pomemben mejnik. Tam je izvedela za čut za zaznavanje energij ali sedmi čut,ki ji je pomagal združiti ezoterične modrosti in vsakodnevno življenje, odkrivati nova znanja in izkustva, dokler ni začela vsak dan po teh zakonih živeti tudi sama.

Začela je zdraviti ljudi in dosegla nekaj zelo pozitivnih rezultatov, obenem pa je preučevala duhovno zdravljenje po Kabali. Vzporedno s tem je prejela tudi najvišje priznanje v tradicionalnem reiki zdravljenju.

Vse njeno znanje, skupaj s prakso in meditacijo, je obudilo njeno zavedanje in povezavo z njenim višjim vodstvom. Leta 1993 je v svojem domu v Eilatu odprla Center za razvoj duhovnosti, samozavedanja, meditacijo in delo z energijami ter začela zdraviti z biorgonomsko metodo.
Po tem, ko je prejela Rafi Rosenovo dovoljenje in blagoslov, je začela posameznike in skupine poučevati še biorgonomijo. Kasneje je postala prva učiteljica, ki je biorgonomijo začela poučevati po vsem svetu.

Takrat je že bila v neposrednem stiku z njenim vodnikom Sem, ki sem (Eheye Asher Eheye) in z drugimi vodniki, ki so jo učili. Začela je nuditi svetovanja za spreminjanje življenja in trpljenja ter se leta 1993 po svetu odpravila kot potujoča učiteljica in prepotovala večino Evrope. Nekaj mesecev je preživela v Tibetu in večkrat obiskala Nepal, Indijo, Burmo, Afriko, Mozambik, Egipt ter Severno in Južno Ameriko. Leta se že posveča raziskovanju, vodstvu in razmisleku, da bi našla praktičen način, s katerim bi ljudem na Zemlji prinesla olajšanje od bolečine, vojn in trpljenja.

Naomi Imber Feinberg je vizionarka in ženska dejanj ter verjame, da sta fizično in duhovno življenje neločljiva. Razvila je in še naprej razvija metodo Hatmara-Merkava kot nov način razumevanja vesolja in Stvarstva ter kot način izboljševanja sveta (Tikun Olam).

Od leta 1995 uči po vsem svetu in metodo Hatmara-Merkava razvija pod vodstvom svojih svetlobnih vodnikov in skupaj z učenci in prijatelji, da bi odpravila različne vzroke za trpljenje v življenju. Zavzema se za dosego novega Stvarstva in nove zavesti o radosti, ljubezni in večnem življenju v vseh dimenzijah.

Še naprej razvija metodo in dela različne raziskave z namenom najti absolutno Hatmaro ali preobrazbo, da bi bili lahko istočasno v fizični in v nefizični dimenziji, za večno življenje vsega v Stvarstvu in ustvarjanje novega radostnega in ljubečega Stvarstva za vsa živa bitja. Naomi ima seminarje in umike v Izraelu, Švici, Indiji, Nemčiji, Avstriji, Braziliji, Portugalski, Hrvaški, Sloveniji in Norveški. Potuje in uči povsod, kamor jo povabijo ter širi novo znanje o življenju v svetlobi, ljubezni in radosti. Živi in uči v Izraelu, Portugalski, Hrvaški, Sloveniji, Evropi, Afriki in Azorih ter se vidi kot državljanka in prebivalka vesolja.

This entry was posted in Prva stran. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
 • Ne spreglejte!  Julija 2010 je izšla knjiga

  HATMARA MERKAVA - MODROST ŽIVLJENJA
  avtorice Naomi Feinberg tudi
  v slovenskem jeziku.

  Lahko jo naročite na:
  klavdija@studio37.si
  ++386/1 56 55 126
  cena: 18€ (Cena vključuje DDV)